Na ndjekni në facebook

Na ndjekni në instagram

045600222

person

Nese vetem keni llogari ju lutem kycuni. Ose kycuni permes rrjeteve sociale.

Kyçu

Nese jeni perdorues i ri ju lutem regjistrohuni

Regjistrohuni

Bisedo në chat

Dr. Ardita për cdo këshillë rreth suplementeve
045600222
045600222

© 2017 Pa recept.com. All rights reserved

Niveli i lartë i kolesterolit nuk paraqitet vetëm tek njerëzit obez

March 1, 2018

A e keni ditur se edhe njerëzit sportist dhe me peshë normale mund të kenë nivele të larta të kolesterolit? Arsyeja prapa kësaj është një formë gjenetike e nivelit të rritur të LDL-kolesterolit që quhet hiperkolesterolemia.

Shumë njerëz nuk janë të vetdijshëm se një mutacion specifik gjenetik e rritë nivelin e kolesterolit të tyre. Këshillohet që njerëzit ndonjë familjar i të cilëve ka pësuar sulm në zemër, ta marrin këtë si shenjë paralajmëruese dhe t’i kontrollojnë nivelet e kolesterolit te doktori.

Trupi i shumë njerëzve nuk mund të i përshtatet ndryshimit të dietës, kështu nivelet e kolesterolit të tyre rriten pa marrë parasysh se dieta e tyre nuk përmbanë shumë kolesterol. Niveli i rritur i LDL kolesterolit është faktori kryesor i rrëzikut për sulm në zemër. Në përgjithësi, niveli i lartë i kolesterolit mund të parandalohet duke mos pirë duhan, duke ju përmbajtur një diete të shëndetshme dhe të balancuar, dhe duke ushtruar rregullisht.


Shpërndaje në rrjete sociale


Suplemente relative me artikullin

Artikuj tjerë